Proef het beroemde drankje Becherovka

Na pils is Becherovka het bekendste drankje van Tsjechie. De grondlegger is Josef Vitus Becher (1769-1840), die net als veel Tsjechen zijn hobby had gemaakt van het stoken van sterke drank. Het recept is tot op de dag van vandaag geheim. Ben je in Praag, dan moet je dit drankje proeven – puur of in een cocktail

De zoon van Josef, Johan (of Jan), heeft er  samen met de Engelsman Dr. Frobrig voor gezorgd dat de drank verkoopbaar was. Na jaren van fine-tunen begint Jan Becher in 1807 met de verkoop van Becherovka vanuit zijn winkel in Karlovy Vary. Je zal het niet geloven, maar het was toentertijd een drankje waar men o.a. maagziekten mee dacht te kunnen genezen!

Hieronder twee recepten voor cocktails met Becherovka! Neem een flesje mee uit Praag, om na te genieten. Of – in Nederland is Becherovka te koop via Tsjechshop – mix ze met je reisgenoten voor een avondje voorpret.

Beton!

Een Tsjechisch alternatief voor de Gin-Tonic! De naam is natuurlijk een samentrekkig van Becherovka en Tonic. (Als je er teveel van drinkt heb je de volgende dag een kop als van beton.)

Schenk ca. 4 cl Becherovka op met tonic, ijs en wat citroen of limoen. Een heerlijke cocktail!

B-Celebration

De B-Celebration zou je de Tsjechische  Mojito kunnen noemen.

4 cl Becherovka
1 cl appellikeur
20cl ginger ale
verse munt
ijsklonten
limoen

Kneus de munt en limoen en mix de Becherovka, likeur en ginger ale door elkaar. Top het glas met een schijfje limoen. Zoetekauwen kunnen ook wat basterdsuiker toevoegen.

Bekijk meer cocktails met Becherovka.