Eten met uitzicht

Wil je niets missen en tijdens je lunch of diner ook genieten van het prachtige Praag? Dat kan! De stad is in het bezit van een aantal sfeervolle plekjes die je dan echt niet mag missen. We geven je hierbij een aantal tips voor locaties waar je heerlijk kunt eten (en/of drinken) mét verbluffend uitzicht op Praag.

Kampa Park

Kampa Park heeft misschien wel de mooiste locatie van heel Praag. Het prestigieuze fine-dine restaurant ligt aan de over van de Moldau met een onovertroffen uitzicht op de Karelsbrug. Wanneer de zon ondergaat hangt er, mede dankzij de hoeveelheid kleine lichtjes in de stad, een bijna magische sfeer. Als de temperatuur het toelaat, moet je dan ook absoluut een plekje uitkiezen op het terras. Het restaurant biedt een uitstekende service en hoogstaande, smaakvolle internationale en lokale gerechten. Je bent voor Tsjechische begrippen ietsje meer kwijt, maar vanuit prijskwaliteit perspectief gezien is het zeker acceptabel.

Nebozizek

Het sfeervolle restaurant “Nebozizek” ligt in het midden van Petřín Park op de Petřin heuvel. Het biedt een fantastisch uitzicht (zie foto) over een groot deel van de Oude Stad. Je kunt er kiezen uit één van de traditionele Tsjechische gerechten, wild en diverse internationale gerechten. Let wel; reserveren is een must. Om er te komen kun je alvorens een mooie wandeling door het park omhoog maken of je kunteen kabeltreintje nemen. Je kunt hiervoor een gewoon openbaar vervoer kaartje gebruiken en je stapt uit op het middenstation.

Grosseto Marina

Wil je iets goedkoper uit zijn dan is restaurant “Grosseto Marina” een erg leuk alternatief. Deze pizzeria heeft twee verdiepingen, waarvan de bovenste een prachtig uitzicht heeft op de Praagse Burcht en de Karelsbrug. Wees er wel op tijd bij, want voor deze verdieping nemen ze geen reserveringen aan. Grosseto Marina biedt naast heerlijke Italiaanse gerechten een aantal zeer exclusieve wijnen, die ook per glas worden geschonken. Hou hiervan wel de prijs in de gaten of neem genoegen met een biertje, want deze kunnen de rekening behoorlijk omhooghalen.

Photo: Nestosjp (Flickr)Cowboys

Één van de mooiste dakterrassen is dat van het steakhouse “Cowboys”. Het is het nieuwste restaurant van de beroemde Kampa Group restaurants. De culinaire specialiteiten zijn de diverse steaks en visgerechten. “Cowboys” ligt prachtig bovenop de heuvel net onder de Praagse Burcht en biedt een fantastisch uitzicht over heel Praag.

Hotel U Prince

Een minstens zo spectaculair uitzicht kun je verwachten op het dakterras van Hotel U Prince. Het vijfsterren hotel is gesitueerd in een prachtig gerenoveerd 12e eeuws pand aan het Oudestadsplein, tegenover de Astronomisch Uurwerk. Je kijkt uit over het historisch centrum van de Oude Stad. Aan je linkerhand kun je het huis zien waar de beroemde schrijver Franz Kafka opgroeide. Zowel Tsjechische als internationale specialiteiten zijn te vinden op de menukaart van Hotel U Pince.

Cloud 9

Op het luxe en trendy dakterras van Cloud 9, dat de bovenste etage van het vijf sterren Hilton hotel in Praag siert, begeef je je in setting die iets minder Tsjechisch aandoet, maar meer weg heeft van een Hollywood filmset. Het is een ideale plek om overdag heerlijk te loungen en te genieten van een adembenemend uitzicht over Praag. s’ Avonds transformeert het terras naar een hippe openluchtbar, waar het assortiment bijzondere cocktails oneindig lijkt. Om dit stijlvolle dakterras te bezoeken heb je echter wel vervoer nodig. Het ligt namelijk niet op loopafstand, maar net buiten het centrum.