Fietsen in omgeving van Praag

De omliggende omgeving van Praag, Centraal Bohemen, heeft een prachtig landschap waardoor fietsen niet alleen handig is om van A naar B te komen, maar waar je ook kunt genieten van prachtige uitzichten. Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de adembenemende omgeving van Praag op de fiets.

Je zult niet snel verveeld raken, want het landschap is enigszins heuvelachtig. Je begeeft je tussen bossen, heuvels, rotsen, uitgestrekte weilanden, meertjes en leuke kleine plaatsjes. Maar ook de geschiedenis, cultuur en kleurrijke architectuur zal tijdens een fietstocht in de omgeving van Praag niet voor je verborgen blijven. Er vallen heel wat mooie bezienswaardigheden te bezoeken, die perfect per fiets bereikbaar zijn. Je kunt recreatief op de vlakke paden fietsen of pittige fietsroutes volgen met bijvoorbeeld mountainbikes.

De beschermde gebieden Cesky Kras en Krivoklát zijn met hun prachtige natuur echt een aanrader om door te fietsen. Er zijn vanuit Praag veel gemarkeerde fietsroutes waardoor je je al snel in de ongerepte natuur begeeft. Je kunt bijvoorbeeld de route van Praag naar Karlštejn kiezen, waar je het prachtige gelijknamige kasteel kunt bezoeken. Het serene Krivoklatwoud, de ruïnes van het Tyrov kasteel, de romantische vallei van de Berounkarivier en de kalksteenterrassen op de route zullen je verrassen. Hier ontdek je een verborgen schoonheid van Tsjechië.

Het uitgestrekte wijnbouwgebied rondom Melník, waar de Elbe en de Moldau samenkomen, is ook erg leuk om op de fiets te ontdekken. De glooiende heuvels zijn versierd met volle ranken, waarvan in de herfst de druiven geoogst worden. Aan het eind van je trip kun je bijvoorbeeld een wijnproeverij’tje doen.

Fietsen huren in Praag

Om te fietsen in de omgeving van Praag kun je zelf fietsen huren of een self-guided tour of een tour in groepsverband boeken bij fietsverhuurbedrijven in Praag, zoals Baja Bikes.

Een aantal uur of meerdere dagen op pad, het is allemaal mogelijk. Voor leuke fietsroutes en kaarten kun je terecht in boekwinkels, informatiecentra of kiosken.