Het nachtleven van Praag

Wanneer je het nachtleven van Praag wilt ontdekken, is dansen recht onder de Karelsbrug een ervaring om niet snel te vergeten. Je kunt er genieten van goede muziek en vermakelijke shows en je wordt omringd door een gemêleerd gezelschap van allerlei nationaliteiten. Bovendien heb je genoeg keuze qua gelegenheden.

Een aantal tips voor een avond optimaal clubben in Praag:

Kamenny Most Music Bar

Aan de kant van het Oude Centrum, aan het begin van de Karelsbrug, ligt een winkelpassage waar je ook de Kamenny Most Music Bar vindt. Het is niet zo groot of druk, maar erg gezellig met een goede sfeer om kleinschalig te partyen. Onder het genot van een biertje of cocktail word je entertaint door go-go danseressen en een vuurshow van de barmannen.

Karlovy Lazne

Wanneer je aan het eind van deze passage bent, zit net om de hoek de club Karlovy Lazne. Het is één van de grootste clubs van Europa en bestaat eigenlijk uit vijf clubs op vijf verdiepingen. Het is wat massaler, dus daar moet je van houden, maar je kunt wel van muzieksoort hoppen op de verschillende verdiepingen gedurende je avond en er is een leuke ice-bar. Grote kans dat wanneer je deze club verlaat het alweer licht is buiten.

Klub Lavka

Geef je de voorkeur aan een iets meer diversiteit qua muziek en iets kleiner en rustiger, dan is Klub Lavka een echte aanrader. Je vindt deze club direct naast Karlovy Lazne. Ook hier zijn verschillende zalen met verschillende sferen en muzieksoorten. Er is een zaal met dancemuziek en een zaal met een aantal barretjes en wat commerciëlere muziek onder andere uit de 80’s. Erboven is een verdieping waar shows worden gegeven door gogo danseressen in een kooi. En sla zeker ook het terras niet over, want hier kun je maximaal genieten van de vele lichtjes van Praag in de avonduren en het uitzicht over de Karelsbrug en de Moldau.