Jazzclubs in Praag

Er zijn goede DJ’s in de trendy clubs en discotheken van Praag te vinden, maar dankzij de leuke traditionele bierhuizen en wijnkelders is live muziek minstens zo populair in het uitgaansleven van Praag. Jazz is hierbij één van de meest voorkomende genres. Deze heerlijk ongedwongen muziekstijl zal je ongetwijfeld een swingende avond in Praag bezorgen.

Verspreid door Praag zijn een aantal hele goede jazz café’s te vinden. Ze kenmerken zich door hun overwegend gezellige en intieme sfeer. Wanneer je een avond wilt ontspannen na een drukke dag slenteren door de Tsjechische hoofdstad, zijn deze café’s absoluut een aanrader. Hieronder geven we je verschillende opties voor een leuke jazz-stop tijdens je weekendje Praag!
Nog een kleine tip; het is wel handig om vooraf een tafel boeken, dat verzekerd je van een goede plek. Entree is meestal maar een paar euro’s en de drankjes relatief goedkoop. Je hoeft dus niet duur uit te zijn voor een onvergetelijke avond Jazz in Praag.

• Op de boulevard Národní třída, die de wijk Stare Mesto (de Oude stad) met de wijk Nove Mesto (de Nieuwe stad) verbindt, ligt één van de oudste Jazz clubs van Praag: Reduta Jazz Club. De muziek kenmerkt zich voornamelijk als modern jazz, fusion, funky, mainstream, blues, maar ook dixieland. Het heeft ook een theater, waardoor hun specialiteit optredens van big bands, ook mogelijk is. De akoestiek is uitstekend en de club heeft een befaamde reputatie. Zo heeft ook president Bill Clinton er een avondje doorgebracht en zelfs een saxofoon bespeeld. Reduta Jazz Club biedt dagelijks live muziek vanaf 21.30 uur.

• In de wijk Stare Mesto (de Oude stad) ligt Agharta, een prachtige ondergrondse Gotische Jazzgelegenheid. Het is een kleine club, maar daardoor heeft het tegelijkertijd een hele intieme setting. Handig is daarom wel om op tijd te komen, zodat je een goede plek kunt kiezen. Eet ook iets van tevoren, want ze bieden geen dinermogelijkheden. In het aangesloten winkeltje kun je jazzy souveniertjes kopen, zoals cd’s en shirts etc. Agharta biedt dagelijks live muziek vanaf 21.00 uur.

• Voor een swingende verkenningstocht door Praag is de Jazz Boat een aanrader. Je vaart in de avonduren over de Moldau, waarbij je alle historische plekjes van Praag kruist. Onder andere Charles Bridge, Prague Castle, Vyšehrad en the Dancing House kun je vanaf het water bewonderen. Je kunt kiezen voor een plekje op de bovenverdieping of beneden bij de band. Je kunt dit romantisch uitstapje ook combineren met een diner aan boord.

• Op zo’n vijf minuutjes loopafstand van het Oudestadsplein vind je een jazzgelegenheid die ook zeker een vermelding verdiend. De traditionele U Stare Pani Jazz Club, dat onderdeel uitmaakt van U Stare Pani Hotel, is ook wel bekend als The Old Lady. De club organiseert jazzfusion optredens, dat jazz varieert met blues, funk & groove, soul en zelfs rock. De menukaart bestaat uit tapa’s en soep. The Old Lady biedt live muziek vanaf 21.00 uur. Entree is gratis voor hotelgasten.