Summer in the City: Zomer in Praag

Met de warme temperaturen, een hoge luchtvochtigheid én de drukte in de stad kan Praag in de zomer erg warm worden. De hele dag in je hotelkamer met airco te vertoeven? Zonde! Verkoelende tips voor een warme dag in Praag.

Foto: Krysha Snyder (Flickr)Kerken en parken zijn de places to be in de warme zomermaanden die Praag kent. En hou je meer van kunst? Ga dan naar een museum. Daar hebben ze zeker airco!

Verkoelende tips voor een zomerse dag in Praag:

  • St. Nicolaaskerk: kerken zijn altijd mooi om te zien. Een fijne bijkomstigheid in de zomer is dat het erg koel is in kerken. De Vituskathedraal is erg mooi, maar zoek je een kerk in het oude centrum waar je geen entree hoeft te betalen, dan is de St. Nicolaas in Malá Strana een aanrader.
  • Geniet van het uitzicht op de Moldau onder de bomen van de biertuin in Letna Park onder het genot van een verfrissende Urquell Pilsner.
  • Havlíčkovy Sady: dit park buiten Malá Strana is heerlijk om lui in rond te hangen. Neem lekker brood met tapenade mee uit de supermarkt en ontsnap de warmte en drukte in dit park met oude villa, grot en wijngaarde.
  •  Openluchtbioscoop: genieten van het weer terwijl je een filmpje pakt? Dat doe je in één van de openluchtbioscopen die Praag in de zomer kent. Veel films die in Nederland draaien zijn daar Engelstalig te zien, Tsjechische films hebben Engelse ondertiteling.
  •  Střelecký Ostrov bij de Most Legií (Brug der Legioenen) is bij velen onbekend. Maar het uitzicht op de Vltava-rivier en het Národní Divadlo is adembenemend. Door de vele aanwezige bomen kun je de zon ontsnappen.
  • Een boottochtje over de Moldau:  huur een bootje en geniet van de Gouden Stad van een heel andere kant! Ook hiervoor kun je terecht op Střelecký Ostrov.